vineri, 31 octombrie 2014

Pune-ți o dorință!

Desen: Negoiță Georgiana
https://www.facebook.com/imperfectissm.art
    Exista acea poveste draguță despre peștișorul auriu. Da, da, cel pe care-l pescuiești și îți îndeplinește trei dorințe. Știu această poveste încă din copilărie și, trebuie să recunosc că mă fascina ori de câte ori mergeam cu cineva din familie la pescuit, mă gândeam cum ar fi dacă aș prinde acel pește afurisit, să-mi îndeplinească măcar o dorință măreață, nu trei.
     De-a lungul vieții, cred că tuturora ni s-a adresat această  întrebare: Dacă ai prinde peștișorul auriu, ce ți-ai dori să-ți îndeplinească? Pe vremea când eram copil cred ca mi-aș fi dorit trăznăi și-o casă mare pentru ai mei.
     Acum, nu pot decât sa gândesc vreo 30 de secunde, să suspin ușor, să zâmbesc ușor ironic, dar și cu un gust amar în același timp și să doresc următoarele. Îmi doresc....îmi doresc ca oamenii să înceteze să se urască și să fie mai buni unii cu alții, îmi doresc ca cei puternici să nu mai pună monopol pe cei slabi, îmi doresc ca cei puternici să-și folosească forța pentru a face lucruri mărețe și nu pentru a împărți pumni, îmi doresc ca războaiele să înceteze,  îmi doresc ca oamenii să înceteze să mai profite de pe urma acestor ființe minunate numite animale, îmi doresc ca oamenii să devină mai sensibili la un stomac străin și flămând, îmi doresc ca oamenii să înceapă să găsească soluții în loc să aleagă calea cea mai ușoară, de regula cea mai dureroasă, îmi doresc ca să înceteze eutanasierea câinilor fără stăpân, îmi doresc să ne gândim mai mult la necesitățile adevărate, iară nu cele imaginate, îmi doresc ca să punem mai mult accent pe sentimente și nu pe lucruri materiale, îmi doresc să ne dorim a ne găsi scopul în viață, îmi doresc a ne dori să pornim în cea mai frumoasă călătorie, aceea a găsirii sinelui, îmi doresc să devenim mai sensibili și să ne deschidem inimile și ochii mai mult, îmi doresc să încălțăm niște picioare goale, îmi doresc să prețuim cu adevărat pâinea de pe masa noastră, îmi doresc ca din când în când să facem o micuță donație în favoarea mult visatei poșete Gucci,  îmi doresc să ne regăsim și să conștientizăm lucrurile cu adevărat importante în viață, îmi doresc să aducem primăvara în sufletele noastre și vara pe chipul altora, îmi doresc ca bărbații să înceteze a mai frânge inimile femeilor și viceversa,  îmi doresc să luăm orice experiență ca pe o învățătură, îmi doresc să ne dorim să schimbăm ceva în lume. 
     Ce frumos ar fi să inspirăm pe cineva! Și pentru asta nu avem nevoie de peștișori aurii, ci de inimi frumoase.
      Îmi doresc....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu